Nieuwe bemiddelaar voor talent in recruitment en employer branding

De ‘war for talent’ is weer helemaal terug dankzij de aantrekkende economie. Om de beste talenten binnen te halen, is een sterk werkgeversmerk van groot belang. Dankzij die ontwikkelingen staat professionele recruiting, employer branding en arbeidsmarktcommunicatie weer volop in de spotlights. Met de oprichting van Moongro HR Professionals is er een nieuwe partij die actief gaat bemiddelen voor HR-professionals.

Moongro HR Professionals is een initiatief van online recruitmentplatform Moongro uit Amsterdam.

Logische stap

“Naast de vraag naar onze diensten als recruitmentplatform krijgen we ook steeds vaker de vraag of we niet een goede recruiter of arbeidsmarktcommunicatiespecialist kennen, omdat HR- en recruitmentafdelingen het zeer druk hebben”, vertelt Oscar Bieleveld, directeur van Moongro.

Moongro levert sinds vijftien jaar diensten op het gebied van recruitment en employer branding en doet al jaren zaken met HR- en recruitmentafdelingen. “Wij kennen de mensen, de business en de arbeidsmarkt voor jong hoogopgeleid talent als geen ander”, aldus Bieleveld. “Daarnaast beschikken we over enorme databases. Actieve bemiddeling voor HR-professionals binnen deze specialismen is dus een logische volgende stap.”

Digital natives

Volgens Bieleveld opereren de bekende HR werving- en selectiebureaus vrij traditioneel en zijn gespecialiseerde bureaus voor recruitment en employer branding op één hand te tellen. Moongro HR Professionals pakt het anders aan. “Een optimale match blijft mensenwerk. Maar wij zijn sterk in online en onze medewerkers zijn digital natives. Dat zie je terug in onze efficiënte processen, waar bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek via Skype of Facetime heel normaal is. Door die efficiency kunnen we ook aantrekkelijke tarieven bieden, want ook op dat gebied zijn we vooruitstrevender dan andere partijen.”

Moongro HR Professionals richt zich primair op de bemiddeling van recruiters en employer branding- en arbeidsmarktcommunicatie-specialisten. Het bedrijf beschikt over een talentpool vol vakspecialisten, gedestilleerd uit de omvangrijke ‘reguliere’ pool van Moongro. Daarin zit veel jong talent, maar ook de nodige mediors en seniors. Ook recruitment support- en employability-functies behoren tot de focus. “Zo bestrijken we het gehele HR-werkveld van vinden, binden, boeien en behouden”, aldus Bieleveld.

Over Moongro

Moongro is het grootste online recruitmentplatform voor hoogopgeleid talent in Nederland en België. Via zesendertig websites met ruim een miljoen gebruikers per jaar biedt Moongro talentvolle studenten het belangrijkste platform om direct in contact te komen met meer dan driehonderd multinationals.